Hoppa till innehåll
Fraser.nu

Relationism - synonymer, antonymer, översättningar, betydelse, böjningar, exempel, uttal, rim och ordklasser

Vad betyder Relationism?

Relationism är en taktik i fotboll där spelarnas rörelser och beslut på planen utgår från bollens position snarare än förutbestämda mönster och ytor som ska täckas. Detta innebär att spelarna har större frihet att improvisera och använda sina individuella färdigheter och intuition baserat på den aktuella situationen i spelet.

Relationism kan ses som en reaktion mot positionsspel, där spelarnas rörelser är strikt reglerade och förutbestämda av tränaren. I positionsspel, som exempelvis Pep Guardiolas tiki-taka eller Jürgen Klopps energifyllda spelstil, följer spelarna noggrant utarbetade mönster och taktiker för att kontrollera planen och motståndaren.

I ett relationistiskt spel är spelarna mer dynamiska och anpassar sina rörelser och beslut efter var bollen befinner sig, vilket kan skapa mer oförutsägbarhet och kreativitet på planen. Det betonar individuell frihet och anpassning snarare än strikt följsamhet till förutbestämda planer.

Synonymer till Relationism

Antonymer (motsatsord) till Relationism

Finns inga ännu, men hemsidan uppdateras regelbundet.

Exempel på användning av Relationism

i Europa på ett lag som tillämpar relationism, men artikeln handlar om att Malmös, Källa: Dagens nyheter (2023-09-16).

från ett bengaliskt tv-inslag som avhandlar relationism, och räknar upp språken hans artiklar, Källa: Dagens nyheter (2023-09-16).

på att snacka relationism. Vi ska återkomma till vad relationism är, och hur det, Källa: Dagens nyheter (2023-09-16).

assisterande tränare Theodor Olsson implementerat ”relationism”. Uttrycket myntades av den skotske f, Källa: Göteborgsposten (2023-05-21).

i dag. Kanske kan vi kalla det relationism, om än inte i den betydelse som, Källa: Aftonbladet (2010-05-03).

system och positioner. En del kallar det relationism. Om Diego Maradona var den extraordinära, Källa: Sydsvenskan (2023-05-14).

flödande vackra spel för ett uttryck för "relationism". inte beskriva i ord", säger Titti., Källa: Sydsvenskan (2023-05-14).

hos flera olika butikskedjor. Sporttermen relationism gjorde också ett intåg under året,, Källa: Lokaltidningen (2024-01-10).

sig på plan. Plötsligt ville alla snacka relationism, som taktiken döpts till. Henrik Rydström, Källa: Sydsvenskan (2023-12-09).

Henrik Rydström introducerade relationism för svenska folket. Nyligen tog begreppet, Källa: Sydsvenskan (2024-01-27).

Sporttermen relationism gjorde också ett intåg under året,, Källa: Nordsverige (2024-01-11).

Sporttermen ”relationism” gjorde också ett intåg under året,, Källa: Västerbottens mellanbygd (2024-01-24).

Relationism, Källa: Sydsvenskan (2023-09-14).

Följer efter Relationism

Allmän beskrivning

Här hittar du synonymer, antonymer (motsatsord), översättningar och böjningar för Relationism. En synonym till en fras har samma eller liktydig betydelse medan en antonym till en fras har motsatt betydelse. Du hittar en beskrivning som förklarar vad den här frasen betyder, hur frasen uttalas, ordklasser och exempel på hur denna fras används i text. Denna fras har visats 10 gånger och uppdaterades senast kl. 09:43 den 10 juli år 2024.

Vill du föreslå ändringar för denna fras? eller föreslå en ny fras?