Sporttvätt - synonymer, antonymer, översättningar, betydelse, böjningar, exempel, uttal, rim och ordklasser

Vad betyder Sporttvätt?

Sporttvätt är en term som används för att beskriva användningen av idrott för att förbättra eller reparera ett skadat anseende. Det innebär att en stat eller ett företag använder sin inblandning eller stöd i idrott för att förbättra sitt internationella anseende och därigenom försöka dölja eller minimera kritik eller oro för områden som mänskliga rättigheter, korruption eller annat negativt beteende.

Sporttvätt kan ske genom att anordna stora idrottshändelser, genom att stödja idrottsklubbar eller genom att investera i idrottsfaciliteter. Denna term är vanligtvis använd i en kritisk kontext, där det anses att idrotten används som ett verktyg för propaganda eller för att dölja olika problem.

Synonymer till Sporttvätt

Dölja kritik

Antonymer (motsatsord) till Sporttvätt

Finns inga ännu, men hemsidan uppdateras regelbundet.

Följer efter Sporttvätt

Sportväska
Sporväxt
Spot
Spotlight
Spotmarknad
Spotsk
Spotskhet
Spott
Spott och spe
Spotta

Allmän beskrivning

Här hittar du synonymer, antonymer (motsatsord), översättningar och böjningar för Sporttvätt. En synonym till en fras har samma eller liktydig betydelse medan en antonym till en fras har motsatt betydelse. Du hittar en beskrivning som förklarar vad den här frasen betyder, hur frasen uttalas, ordklasser och exempel på hur denna fras används i text. Denna fras har visats 14 gånger och uppdaterades senast kl. 08:48 den 20 januari år 2023.

Vill du föreslå ändringar för denna fras? eller föreslå en ny fras?