Smygflation - synonymer, antonymer, översättningar, betydelse, böjningar, exempel, uttal, rim och ordklasser

Vad betyder Smygflation?

Smygflation är en term som används för att beskriva en prishöjning som är större än vad som är motiverat utifrån kostnadsökningar. Det kan bero på att företag eller leverantörer tar fördel av en svag ekonomi eller en brist på konkurrens och höjer priserna på sina varor eller tjänster utan att ha något äkta skäl för det.

Detta kan leda till att konsumenterna betalar mer för varor och tjänster än vad som är rimligt. Smygflation kan också ske när inflationen är låg eller kontrollerad men företag och leverantörer fortfarande höjer priserna.

Det är ofta svårt att upptäcka smygflation eftersom det kan ske smygande och det kan vara svårt att avgöra om prishöjningen är rimlig eller inte.

Synonymer till Smygflation

Prishöjning
Inflation

Antonymer (motsatsord) till Smygflation

Finns inga ännu, men hemsidan uppdateras regelbundet.

Följer efter Smygflation

Smyghandel
Smyghål
Smygkontorisering
Smyglyssna
Smyglyssnade
Smygskytt
Smygsupa
Smygteknik
Smygtitta
Smygtittare

Allmän beskrivning

Här hittar du synonymer, antonymer (motsatsord), översättningar och böjningar för Smygflation. En synonym till en fras har samma eller liktydig betydelse medan en antonym till en fras har motsatt betydelse. Du hittar en beskrivning som förklarar vad den här frasen betyder, hur frasen uttalas, ordklasser och exempel på hur denna fras används i text. Denna fras har visats 11 gånger och uppdaterades senast kl. 08:48 den 20 januari år 2023.

Vill du föreslå ändringar för denna fras? eller föreslå en ny fras?