Ramträff - synonymer, antonymer, översättningar, betydelse, böjningar, exempel, uttal, rim och ordklasser

Vad betyder Ramträff?

"Ramträff" kan ha olika betydelser beroende på sammanhanget. Här är några möjliga betydelser:

1. Inom militärterminologi kan "ramträff" syfta på en träff som avser att träffa en specifik del av en fiendes fordon eller byggnad med ett vapen, såsom en granat eller en missil.

2. Inom skytteterminologi kan "ramträff" betyda att träffa en måltavla där projektilen träffar inom samma område som målet, vilket indikerar att skytten har god precision.

3. Inom datorteknik kan "ramträff" syfta på en situation där en datorminneenhet (RAM) lyckas läsa och skriva data korrekt och på rätt plats, vilket indikerar att det inte finns några problem med RAM-minnesenheten.

4. I vardagligt språkbruk kan "ramträff" användas metaforiskt för att beskriva en situation där något träffar eller passar perfekt, såsom när två personer har en perfekt matchande personlighet eller när en design passar perfekt till en specifik produkt.

Källa: Denna text har skrivits av en AI-robot (OpenAI, GPT-3.5-turbo).

Synonymer till Ramträff

Antonymer (motsatsord) till Ramträff

Finns inga ännu, men hemsidan uppdateras regelbundet.

AY Aymara: Marco ukax ch’allt’atawa

AZ Azerbajdzjanska: Çərçivə vurdu (Çərçivə vurdu)

BE Vitryska: Удар кадра (Udar kadra)

BG Bulgariska: Удар в кадър (Udar v kadʺr)

BHO Bhojpuri: फ्रेम हिट हो गइल (phrēma hiṭa hō ga'ila)

BM Bambara: Frame ye a gosi

BN Bengaliska: ফ্রেম আঘাত (phrēma āghāta)

BS Bosniska: Frame hit

CA Katalanska: Fotograma encertat

CEB Cebuano: Naigo sa frame

CKB Kurdiska: چوارچێوە لێیدا (cẖwạrcẖێwە lێy̰dạ)

CO Korsikanska: Frame hit

CS Tjeckiska: Zásah do rámu (Zásah do rámu)

CY Walesiska: Tarodd ffrâm (Tarodd ffrâm)

DA Danska: Ramme hit

DE Tyska: Rahmen getroffen

DOI Dogri: फ्रेम मारा (phrēma mārā)

DV Dhivehi: ފްރޭމް ޖެހުނެވެ (frēm jehuneve)

EE Ewe: Frame ƒo

EL Grekiska: Χτύπημα καρέ (Chtýpēma karé)

GA Irländska: Buail fráma (Buail fráma)

GD Skotsk gaeliska: Bhuail am frèam (Bhuail am frèam)

GL Galiciska: Golpe de cadro

GN Guarani: Marco ojegolpea

GOM Konkani: फ्रेम मारलो (phrēma māralō)

HT Haitiska: Frape ankadreman

HU Ungerska: Kerettalálat (Kerettalálat)

HY Armeniska: Շրջանակի հարված (Šrǰanaki harvac)

JV Javanesiska: Frame kenek

KA Georgiska: ჩარჩო დარტყმა (charcho dartʼqʼma)

KK Kazakiska: Кадр соққысы (Kadr sokˌkˌysy)

KM Khmer: បុកស៊ុម

KN Kannada: ಫ್ರೇಮ್ ಹಿಟ್ (phrēm hiṭ)

KO Koreanska: 프레임 적중 (peuleim jeogjung)

KRI Krio: Fram hit

KU Kurdiska: Frame lêdan (Frame lêdan)

KY Kirgiziska: Кадр соккусу (Kadr sokkusu)

LA Latin: Frame hit

LB Luxemburgiska: Frame getraff

LG Luganda: Fuleemu ekubye

LN Lingala: Cadre ebɛti

LO Lao: ຕີກອບ

LT Litauiska: Pataikė į rėmą (Pataikė į rėmą)

LUS Mizo: Frame a rawn hit a

LV Lettiska: Kadra sitiens

MAI Maithili: फ्रेम हिट (phrēma hiṭa)

MG Madagaskar: Frame voadona

MI Maori: Patua anga

MK Makedonska: Удар на рамка (Udar na ramka)

ML Malayalam: ഫ്രെയിം ഹിറ്റ് (phreyiṁ hiṟṟ)

MN Mongoliska: Хүрээний цохилт (Hүréénij cohilt)

MR Marathi: फ्रेम हिट (phrēma hiṭa)

MS Malajiska: Kena bingkai

MT Maltesiska: Frame hit

MY Myanmar: ဘောင်ဝင်တယ်။ (bhaungwaintaal.)

PA Punjabi: ਫਰੇਮ ਹਿੱਟ (pharēma hiṭa)

PL Polska: Uderzenie w ramkę (Uderzenie w ramkę)

PS Pashto: چوکاټ ټک شو (cẖwḵạټ ټḵ sẖw)

PT Portugisiska: Acerto de quadro

QU Quechua: Marco golpeado

RO Rumänska: Lovitură de cadru (Lovitură de cadru)

RU Ryska: Попадание в кадр (Popadanie v kadr)

RW Kinyarwanda: Ikadiri

SA Sanskrit: फ्रेम हिट (phrēma hiṭa)

SD Sindhi: فريم مار (frym mạr)

SI Singalesiska: රාමු පහර

SK Slovakiska: Zasiahnutý rám (Zasiahnutý rám)

SL Slovenska: Zadetek okvirja

SM Samoan: Taia le fa'avaa

SN Shona: Frame hit

SO Somaliska: Frame ku dhuftay

SQ Albanska: Goditja e kornizës (Goditja e kornizës)

SR Serbiska: Погодак оквира (Pogodak okvira)

ST Sesotho: Frame hit

SU Sundanesiska: Pigura pencét (Pigura pencét)

SW Swahili: Kugonga kwa fremu

TA Tamil: பிரேம் ஹிட் (pirēm hiṭ)

TE Telugu: ఫ్రేమ్ హిట్ (phrēm hiṭ)

TG Tadzjikiska: Чаҳорчӯба зад (Čaҳorčūba zad)

TH Thailändska: ตีกรอบ (tī krxb)

TI Tigrinya: ፍሬም ሂት (ፍreም hitī)

TK Turkmeniska: Çarçuwa uruldy (Çarçuwa uruldy)

TL Tagalog: Natamaan ang frame

TR Turkiska: Çerçeve vuruşu (Çerçeve vuruşu)

TS Tsonga: Fureme yi ba

TT Tatariska: Рам (Ram)

UG Uiguriska: Frame hit

UK Ukrainska: Попадання в кадр (Popadannâ v kadr)

UR Urdu: فریم ہٹ (fry̰m ہٹ)

UZ Uzbekiska: Ramka zarbasi

VI Vietnamesiska: đánh khung hình (đánh khung hình)

XH Xhosa: Isakhelo sibethe

YI Jiddisch: ראַם שלאָגן (rʼam şlʼágn)

YO Yoruba: fireemu lu

ZH Kinesiska: 帧命中 (zhèng mìng zhōng)

ZU Zulu: Ukushaywa kozimele

Exempel på användning av Ramträff

i den 75:e minuten för K/D då hon fick en gratischans av försvaret, och en ramträff, Källa: Östersundsposten (2014-08-13).

Önnestads målvakt ribban... en minut senare sköt Eriksson i ribban, hans tredje ramträff, Källa: Kristianstadsbladet (2017-01-03).

Dock var Carter Cam per en ramträfF från att ge Leksand ledningen med mindre, Källa: Avesta tidning (2021-02-05).

Mål i den 70:e minuten klarade han dock utan ramträff, med en vacker chipp som, Källa: Barometern (2013-10-29).

Göteborg kom under en period i andra halvlek på våg efter våg och vaskade fram en ramträff, Källa: Oskarshamnstidningen (2021-08-23).

Hemmalaget fortsatte att dominera (Sebastian Åkes son hade bland annat en ramträff, Källa: Smålandsposten (2020-12-19).

racketen och sen, i fina len, fick han en ramträff från Staffan under ögat så, Källa: Oskarshamnstidningen (2018-03-14).

lägen, men precisionen sakna des hos både William Ny lander (närmast med en ramträff, Källa: Smålandsposten (2019-05-13).

Södertälje inledde sudden spelet med en ramträff., Källa: Karlskoga tidning (2017-12-14).

Ramträff. Ribbskottet som ledde fram till Varbergs segermål., Källa: Upsala nya tidning (2018-02-26).

lägen, men pre cisionen saknades hos både William Nylander (närmast med en ramträff, Källa: Upsala nya tidning (2019-05-13).

den tredje perioden jagade laget en kvittering och Nils Lund kvist var en ramträff, Källa: Norrbottens kuriren (2021-03-22).

Mål nummer två i den 70:e minuten klarade han dock utan ramträff, med en vacker, Källa: Vimmerby tidning (2013-10-29).

Två minuter efter kvitteringen hade Måns Hermansson en ramträff., Källa: Smålandsposten (2014-03-20).

Stagova hade utöver sitt fina mål en ramträff och en vacker frispark som hade, Källa: Kristianstadsbladet (2016-05-30).

i tredje peri oden som präglades av utvisningar där HV bland annat hade en ramträff, Källa: Smålandsposten (2017-12-29).

ti den går men det känns ändå som att vi har puckar som är nära och någon ramträff, Källa: Norrbottens kuriren (2022-01-07).

En desperation som gav ett friläge och en ramträff för Christoffer ”Kicken”, Källa: Arvika nyheter (2016-11-11).

Tingsryd noterade mellan periodens andra ramträff re dan efter 6.27., Källa: Karlskoga tidning (2016-11-11).

fart under rören och ett högre pass ningstempo, men kom ald rig närmare än en ramträff, Källa: Avesta tidning (2017-08-16).

Följer efter Ramträff

Allmän beskrivning

Här hittar du synonymer, antonymer (motsatsord), översättningar och böjningar för Ramträff. En synonym till en fras har samma eller liktydig betydelse medan en antonym till en fras har motsatt betydelse. Du hittar en beskrivning som förklarar vad den här frasen betyder, hur frasen uttalas, ordklasser och exempel på hur denna fras används i text. Denna fras har visats 98 gånger och uppdaterades senast kl. 11:29 den 12 mars år 2023.

Vill du föreslå ändringar för denna fras? eller föreslå en ny fras?